Inspirowane Rafaello, bezglutenowe
Biszkopt
4 jaja
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki maki ziemniaczanej
1/2 szklanki mąki kukurydzianej
1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
Połączyć cukier i żółtka oraz ubić na puszystą masę. Dodać obie mąki, przesiane wymieszane z proszkiem do pieczenia. Do jednolitej masy powoli przekładać ubite białka, to one nadają ciastu lekkość. Piec w temperaturze 180'C przez 35 min.
Krem:
200g białej czekolady
700g śmietany 36% lub 30% ważne, żeby była gęsta
2 opakowania śmietany "Śnieżka"
1,5 szklanki wiórków kokosowych
Białą czekoladę roztopić z trzema łyżkami śmietany. Resztę śmietany ubić ze "śnieżką". Dodać ostygniętą roztopioną czekoladę oraz połowę wiórek kokosowych i wymieszać. Wylać krem na biszkopt i posypać resztą wiórek kokosowych.
1 komentarz:
Mam nadzieję, że zostawisz mi kawałek jak wrócę wieczorem:*
Prześlij komentarz