Muffiny bezglutenowe:
Muffina pszenna:
Składniki na babeczki pszenne:
- 30 dag mąki
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 szkl. cukru
- 2 jajka
- 1 szkl. kwaśnej śmietany
- 1/3 szkl. oleju
- 1 szklanka jagód
Na babeczki bezglutenowe w zamian zwykłej mąki dodajemy:
200g mąki ryżowej
33 g mąki z tapioki (manioku)
67g mąki ziemniaczanej
Wszystkie składniki (oprócz jagód) dokładnie wymieszać. Dodać jagody i jeszcze raz delikatnie wymieszać. Nakładać do foremek muffinkowych i piec 20 - 25 minut w temp. 200 st.C.
Najlepiej jagody umyć, rozłożyć na ręczniku i poczekać aż wyschną z wody, a później wymieszać z łyżką mąki. Wtedy owoce nie opadną na dno i nie będzie zakalca.
Miłej niedzieli:) Pozdrawiam wszystkich i idę piec szarlotkę - są już papierówki:)
1 komentarz:
Oj mniam mniam..ależ narobilaś apetytu!!!!!
Prześlij komentarz