Do posłuchania przy wypiekach świątecznych Natasza Zylska piosenka "Czekolada":)
"A po czekoladce usta są tak smaczne,
Może o tym Was przekonać mam?
Każdy do mnie się uśmiecha!
Czeko, czeko, czekolada,
Ja Wam na pamiątkę piosenkę moją nadam!
Czeko, czeko, czekolada"
Najpierw rozpuszczamy czekoladę w misce nad garnkiem z gotującą się na wolnym ogniu wodą. Różne czekolady mają różne temperatury topnienia, najwyższą ma gorzka czekolada. Trzeba uważać, żeby nie przypalić bo będzie gorzka.
Nakładamy do foremek. Te w formie łyżeczek - silikonowe, kupiłam w Tchibo.
Później całą powierzchnie wyrównujemy tępą stroną noża.
Robimy nacięcie w babeczce i umieszczamy w niej łyżeczkę przed nią możemy nałożyć krem albo bitą śmietanę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz